18. október 2024
Facebook
utorok, 29 máj 2018 12:00

Univerzita Komenského sa opäť dostala do rebríčka CWUR, pohoršila si však o 15 miest

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 29. mája (WebNoviny.sk) - Univerzita Komenského v Bratislave je jedinou slovenskou univerzitou v prvej tisícke rebríčka Center for World University Rankings (CWUR). Spomedzi 18 000 hodnotených univerzít sa Univerzita Komenského umiestnila na 673. priečke. Oproti minulému roku si pohoršila o 15 miest. Prvé priečky si aj tento rok udržali v nezmenenom poradí Harvard, Stanford, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge a Oxford. Informuje o tom webová stránka Univerzity Komenského. Odporúčame:
Prezident Kiska menoval nových rektorov a profesorov vysokých škôl, ich úlohu označil za zásadnú CWUR je medzinárodná organizácia, ktorá sa zameriava na meranie kvality vzdelávania a prípravy študentov ako aj kvality výskumu. Usiluje sa pritom o objektivitu, transparentnosť a konzistenciu. Rebríček CWUR je jedným z viacerých medzinárodných rebríčkov, ktoré hodnotia univerzity po celom svete. Prvýkrát bol publikovaný v roku 2012. Tento rok boli univerzity hodnotené na základe siedmich indikátorov - kvalita vzdelávania, zamestnanie absolventov, kvalita pedagógov, vedecké výstupy, kvalita publikácií, vplyv a citácie. Dôraz bol v tomto roku kladený predovšetkým na vedeckú činnosť univerzít, za ktorú mohli získať až 70 percent bodov z celkového hodnotenia.

Viac k témam: slovenské univerzity, Univerzita Komenského v Bratislave, vzdelávanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Univerzita Komenského sa opäť dostala do rebríčka CWUR, pohoršila si však o 15 miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 98 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner